Genieten van de kleine dingen des levens, hebben we daar nog wel tijd voor?

We zijn altijd gejaagd en lopen onszelf dikwijls voorbij. We laten ons meeslepen door de werkdruk en vergeten te genieten.
Toch is het belangrijk hier tijd voor te maken. Die kleine dingen waarderen en genieten, kan iedereen leren.  Hierdoor vergroot je je gelukgevoel. We leven tenslotte maar één keer, dus kunnen we er maar beter zoveel mogelijk van genieten! Plezier in het leven is toch ook superbelangrijk! Volgens mij draagt het zelfs bij tot het succesvol ondernemen.

Vandaag nam ik een foto van een bloemetje dat komt piepen uit één van mijn vele plantjes.
Daar kan ik dus echt van genieten.
Ik heb er even tijd aan besteed. In die tijd dat ik het bloemetje bekeek en bedacht dat het de moeite is om een foto te nemen (en dan die foto nam, zie bovenaan), had ik evengoed kunnen werken. Maar even genieten moet ook kunnen! Het heeft mij maar een kwartiertje gekost en ik kan zo weer verder.

Ik kan zoveel kleine dingen bedenken waarvan je kan genieten. Kijken naar de wolken, de geur van de lente, een lekker kopje koffie, een knuffel, een glimlach, een bloemetje, een babbel met een vriend(in), even buiten een frisse neus halen, het geluid van een vogeltje dat fluit, een kind zien lachen, ….
Je weet er vast zelf wel nog heel veel.

Ik wens je een prettige werkdag! En vergeet niet af en toe te genieten van de mooie (en kleine) dingen des levens!